top of page

מקום להתאבל
מפגש פסיכודרמה חודשי בהנחיית מאיה לאוב

המפגש הקרוב:  30.5.24  

סדרה של 12 מפגשי פסיכודרמה החל מה-9.5.22

boat maya_edited.jpg

להצטרפות לקבוצת עדכונים שקטה בווטסאפ בנושא פסיכודרמה ומוות: 

https://chat.whatsapp.com/BUvF2e5Bz68AltidvioAXF

בחברה מוכת הטראומה שאנחנו שרויים בה, תמיד, אך בימים אלו ביתר שאת, עבודת האבל היא כמעט חובה אזרחית. 

אבל זו מיומנות- זו המיומנות להמשיך לאהוב את מי שמת גם כשהלב שבור. זו התנועה הנגדית להתקשחות הלב, התנתקות השתריינות או הצפה.

זו האפשרות להסתובב עם לב פתוח למרות הכאב ואולי בזכותו להוקיר ולהודות על החיים עצמם, הכוללים את היצורים החיים ואת המתים.

 

קשת שלמה של תופעות קורות לנו כשמישהו יקר מת, ובעוד חלקן מתרחשות מעצמן, להתאבל זה משהו שאני בוחרת לעשות. וחשוב ממש לעשות את זה ביחד. למען האמת זה כמעט בלתי אפשרי להתאבל לבד.

עבודת האבל מבוססת על היכולת לשמור על הזיכרון ועל הקשר חי.

פסיכודרמה היא דרך מופלאה לשמור על קשר עם מי שמת, להרגיש אותו שוב. לחוות אותו מחוץ למחשבות שבתודעתי.

מכיוון שפסיכודרמה היא כלי קבוצתי זה מרחב אולטימטיבי לאבל. והיא מותאמת בדיוק לאפשרות להיזכר To remember.  או recollect  לאסוף ולהעלות רשמים. זה בדיוק מה שאנחנו עושים תוך כדי משחקי וחילופי תפקידים. אנחנו זוכרים ומספרים את המתים בחיינו, באמצעות חברי הקבוצה ה- members המייצגים אותם.

מפגשי פסיכודרמה הם תמיד אינטימיים ומקרבים, כי אנחנו חושפים את במת התיאטרון הפנימית שלנו ורואים איך היא משתקפת ומהדהדת אצל קהל העדים התומכים. כשהנושא הוא אבל, זה בכלל מעשה מובהק של קירוב לבבות. כי לאבל יש איכות מאחה ומחברת.  בכל מפגש מאלף לגלות איך הסיפורים שלנו נשזרים זה בזה.

​ המפגש מתקיים במסגרת מרחב קבוע, אחת לחודש, בחמישי האחרון בחודש, במרכז גוף נפש, ברמת השרון. 

 

אין מדובר בקבוצה קבועה אלא במפגשים חד פעמיים, ניתן להגיע למפגשים רבים, אך אין רצף קבוצתי או תהליכי. 

ניתן להגיע מוכנים עם תכנים שחשבתן עליהם מראש או בשטף ספונטני של מה שיצא.​במהלך הפגישה נעשה שימוש בטכניקות הפסיכודרמה: ביניהן חילופי תפקידים בין החיים ובין המתים, משחקי תפקידים, טכניקת הכיסא הריק, כפילים ועוד.

בכל חודש אדם אחד או שניים (״הפרוטגוניסטים״) יעמדו במרכז הפגישה כששאר הנוכחים משתתפים כקהל העדים.

אדם יכול לבוא על מנת להביע את אהבתו וגעגועיו, יכולה אחרת לבוא על מנת לסגור חשבונות שנותרו פתוחים. לומר סליחה או לקבל סליחה שלא ניתנה בזמנה. יכול אדם לבוא לקונן את שלא בכה שנים רבות, או שנפרדה רק לאחרונה, ועוד אי אפשר לתפוס את ההעדר.

הפסיכודרמה הינה כלי אפקטיבי במיוחד המייצר חוויה שאינה הרגלית, השונה משיח פנימי. אפילו אם ממש מדמיינים ומרגישים את המתים בתוכנו, כאשר המפגש יוצא מחוץ לגבולות הפנימיים של אדם בינו לבין עצמו, בנוכחות אנשים אחרים ובאמצעות חילופי תפקידים, ממד חוויתי נוסף מתאפשר.

הפסיכודרמה מאפשרת סוף שונה, התרה, עיבוד אדפטיבי יותר של האבל שנתקע מסיבות שונות, או פשוט מקום להתגעגע ולקבל חיבוקים חמים ועיניים טובות מהקבוצה.

המפגשים הבאים המתוכננים:

30.5.24

27.6.24

25.7.24

מתי ואיפה

יום חמישי

30.5.24 | 22:00-19:00

במרכז גוף נפש, רמה״ש

המפגשים מתקיימים בדאנה

 

בהמלצה לתשלום של 100 ש״ח.

הכירו את המנחה

מטפלת מוסמכת (M.A) בפסיכודרמה וב- "האקומי" –פסיכולוגיה התנסותית, המשלבת יסודות בודהיסטים עם פסיכותרפיה מערבית. מלמדת בודהיזם בבית הספר פסיכודהרמה משנת 2008. מנחה קבוצות, וסדנאות חד פעמיות המשלבות פסיכודרמה ובודהיזם, מנחה קבוצת מדיטציה, ומלמדת קורסים שונים; בניהם את הקורס "שנת חיי האחרונה-המוות כשעון מעורר לחיים". בעבר טיפלה במוסדות שונים בבריאות הנפש. כיום מטפלת בקליניקה פרטית, ומלווה רוחנית א/נשים הנוטים למות ואת בני משפחותיהם המלווים אותם.

‎⁨מאיה לאוב_22⁩_edited.jpg

מאיה לאוב

  • Facebook
bottom of page