top of page

גינת התודעה

פסיכולוגיה בודהיסטית בהשראת מורה הזן תיך נאת האן

עם חגית הרמון


התודעה היא שדה
בו טמונים כול סוגי הזרעים.
שדה התודעה הזה יכול להיקרא
'כול הזרעים'."

זהו הבית הראשון מתוך טקסט בן חמישים בתים שכתב תיך נאת האן. באמצעות הטקסט הזה הוא ניסה לתמצת ולהנגיש את החקר הנפלא, המרתק והיקר מפז של התודעה על פי הבודהיזם, ועליהם, בין השאר, יתבסס הקורס.
הטקסט מתבסס על מסורת רבת שנים שהחלה במורים כוַסובנדו (מייסד אסכולת ויג'נפּטי-מַטְרַה), ומתוך הבנה שהעמקה כזו בטבע התודעה יכולה לעזור רבות למתרגלים ומתרגלות להבין את תודעתם ולהקל על סבל. כמו שאמר מורה הזן טונג צ'יו: "כשאנחנו מבינים כיצד פועלת תודעתנו, התרגול נעשה קל."
תיך נאת האן אומר שהבנה היא החומר שממנו עשויים אהבה ורוחב לב. הבנה של מה? של סבלנו, של אושרנו, של תודעתנו (שאינה נפרדת מגופנו).

חקר התודעה הבודהיסטי מתווה דרך לריפוי ולשחרור מסבל. תרגול תשומת לב והבנה עמוקה של התודעה מאפשרים לטפל בתודעה ובגוף שלנו, לשמור עליהם ולהיטיב איתם.
ממש כשם שגנן מטפח את גינתו – כך אנו מטפחים, בעזרת התרגול, את שדה תודעתנו ומרפאים את חלקי התודעה שלנו הזקוקים לריפוי. וממש כמו גנן הנענה לטיבה המשתנה תמידית של גינתו – זוהי משימה לכול החיים.

מחיר

825 ₪
מחיר מומלץ
660 ₪
מחיר מופחת
900 ₪
תמיכה בקהילה

איפה?

מקוון (זום)

מתי?

ימי חמישי, 21:00-18:30
החל מה- 17.7.25

מבנה 

ששה מפגשים בני שעתיים וחצי

אנו מזמינים אתכן.ם לבחור את שכר הלימוד ביושרה בהתאם ליכולתכם.ן בעת הזו.

במידה שאין באפשרותכם לשלם את הסכום המופחת כתבו לנו וננסה לסייע במלגת השלמת תשלום או מלגה מלאה, על פי הצורך.​

הכירו את המורה

חגית הרמון

מורה למיינדפולנס, בהדרכתו והסמכתו של מורה הזן תיך נאת האן. חייתה כנזירה כ-12 שנה במרכז התרגול בפלאם ווילאג'. הוכשרה גם כמורה ל- MBCL - תכנית המדגישה חמלה וחכמה רגשית המבוססות על תרגול מודעות והמשלבת מדיטציות מעולם הבודהיזם עם מחקרים ופסיכולוגיה מערביים. נסיון רב בהדרכת מבוגרים וילדים.
עוסקת IFS, שיטת טיפול אינטגרטיבית, טרנספורמטיבית ומבוססת-מחקר. המודל רואה את התודעה כמורכבת, באופן טבעי, מחלקים, ועוזר לראות, לאהוב להבין ולרפא אותם, מתוך משאבים פנימיים הטבועים בכולנו. מתוך כך צומחים שקט, מרחב ותחושת חיבור פנימית וחיצונית.
bottom of page